Info Inspect
Forum InfoInspect • Vezi subiect - Vreau sa cumpar o instalatie de ridicat si va intreb ..

Vreau sa cumpar o instalatie de ridicat si va intreb ..

Se vor posta numai intrebari, sugestii referitoare la autorizarea instalatiilor pe domeniul Instalatii de Ridicat ( documentatia necesara pentru autorizare )

Vreau sa cumpar o instalatie de ridicat si va intreb ..

Mesajde Adrian Tesu » Mie Iul 28, 2010 7:22 am

Vreau sa cumpar o instalatie de ridicat [ www.dalmec-ro.ro] un manipulator pentru deplasat anvelope in locuri diferite.Constructia lui este compusa din stalp fix prins pe placa in beton si brat pivotant .Prinderea si apoi desprinderea piesei transportate se face pneumatic.
Vreau sa va intreb daca aceasta instalatie se incadreaza in prescriptiile ISCIR ?
Va multumesc pentru intelegere !
Cu respect,
Adrian T.
Adrian Tesu

Re: Vreau sa cumpar o instalatie de ridicat si va intreb ..

Mesajde RSVTI » Sâm Aug 14, 2010 1:01 am

Daca declaratia de conformitate data de producator se refera doar la produsul mentionat ( intelegandu-se ca acesta poate functiona de sine statator, adica nu face parte dintr-un ansamblu, o linie tehnologica sau vreun echipament complex ) atunci se incadreaza la masini de ridicat, la macarale de constructie speciala. Desi forma constructiva o face sa se asemene foarte mult cu o macara pivotanta complexitatea echipamentelor montate ( din ce am vazut in foarte mare parte actionarile sunt hidraulice ) conduce spre aceasta incadrare. Daca instalatia la care faceti referire face parte dint-un ansamblu tehnologic, o linie tehnologica sau vreun echipament complex si foloseste la functionarea acestuia atunci nu este sub incidenta ISCIR.

Subiect ridicat ultima oară de Anonymous Sâm Aug 14, 2010 1:01 am.
RSVTI

Înapoi la Autorizari de instalatii pe domeniul Instalatii de Ridicat