Info Inspect
Forum InfoInspect • Vezi subiect - Buna ziua ! exista undeva in legislatia ISCIR .....

Buna ziua ! exista undeva in legislatia ISCIR .....

Aici puteti pune orice intrebare care nu se regaseste in forumurile pe domenii.Discutiile sunt libere.

Buna ziua ! exista undeva in legislatia ISCIR .....

Mesajde Adrian Tesu » Mie Iul 28, 2010 8:54 am

Buna ziua domnilor !
Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra , va rog sa ma ajutati .....
Exista scris in legislatia ISCIR [ H.G. ,Ordonanta , Prescriptie ,etc.] referitor la numarul de instalatii autorizate ISCIR ,pe care un R.S.V.T-ist poate sa le supravegheze[ stivuitoare, cazane de abur, macarale ,nacele ,etc.]....?
Daca de exemplu intr-o intreprindere privata exista un numar de 60 de instalatii autorizate ISCIR + Personalul aferent acestor instalatii , volumul de munca fiind cred deja dupa parerea mea destul de mare pentru un singur RSVT-ist....cum poate acel responsabil sa dovedeasca Sefului direct [Directorului companiei ] cu legislatia in vigoare , ca mai trebuie angajat sau cu contract de colaborare inca o persoana tot responsabil RSVTI.
Ce pot sa fac in acest sens ? ...ISCIR ma poate ajuta cumva , trimitand o adresa scrisa catre intreprinderea respectiva ceva ?
Va multumesc pentru intelegere !
Cu respect ,
Adrian Tesu
Adrian Tesu

Re: Buna ziua ! exista undeva in legislatia ISCIR .....

Mesajde RSVTI » Mie Iul 28, 2010 5:46 pm

Nu este precizat explicit un anumit numar de instalatii la care sa fie responsabil un RSVTI, singura noutate fiind ca se cere pentru fiecare punct de lucru cite un RSVTI. Mai concret, daca o societate are sediul in Bucuresti si mai detine , sa zicem, un punct de lucru la Iasi va trebui sa aiba un RSVTI pentru punctul de lucru de la Bucuresti si un altul pentru cel de la Iasi. Fiecare rsvti trebuie inregistrat la inspectia teritoriala de care apartine punctul de lucru respectiv.
RSVTI

Mesajde Van Halen » Lun Aug 02, 2010 12:21 pm

In prescriptiile vechi era precizat foarte clar ca pot fi mai multi Responsabili autorizati ISCIR (actualii RSVTI) in aceeasi unitate, in functie de numarul de instalatii sub incidenta ISCIR detinute de unitatea respectiva.
Van Halen

Mesajde cristi » Lun Aug 02, 2010 3:04 pm

In prescriptiile vechi nu este precizat un numar de RSVTI-sti.Se precizeaza doar ca detinatorul/utilizatorul va numi operator RSVTI in functie de numarul si complexitatea instalatiilor.Doar in cazul in care detinatorul are mai multe puncte de lucru in tara va numi RSVTI pentru fiecare punct de lucru.Si aici va dau un exemplu parctic si anume la rafinarii sau combinate chimice exista doar un RSVTI sa zicem cu vreo 300-400 de instalatii si tot atatea conducte de fluide,abur,s.a.m.d.
cristi
Site Admin

Înapoi la Diverse